Ontwerp 2018-03-16T14:17:46+00:00

Ontwerp

Het ontwerp van het gebouw is van Van Ommeren architecten uit Amsterdam. De uitstraling is hedendaags, vriendelijk en met oog voor detail. Er wordt bij de gevels gebruik gemaakt van een combinatie van een witgrijze baksteen, glas en hout.

Het duurzaamheidsaspect heeft veel aandacht gekregen in het ontwerp. Zo worden er bijvoorbeeld op het dak zonnepanelen geplaatst. Deze zonnepanelen worden verdeeld over het aantal appartementen en worden aangesloten op de meterkast van het desbetreffende appartement. Dat scheelt in de energielasten. De woningen krijgen het duurzaamheidslabel A.

Mark van der Heide Urban Design is verantwoordelijk voor het stedenbouwkundig ontwerp en het inrichtingsplan. Het bieden van optimale privacy voor de bewoners en omwonenden is hiervoor het uitgangspunt. Om dit te kunnen realiseren wordt er gebruik gemaakt van veel groen, zoals hagen en heesters. Vanaf de straatzijde komen twee entrees naar het gebouw. Eén entree voor voetgangers en één voor auto’s en fietsers.